Talent with content

Talent with content

Twee diploma’s, overvloed aan motivatie en een pak sociale skills. Sam De Clerck uit Ekeren is 23 jaar en altijd al maatschappelijk geëngageerd geweest. Toen hij zijn lerarenopleiding Nederlands en geschiedenis aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen had afgemaakt, had hij het gevoel nog meer in zijn mars te hebben. Met daar bovenop zijn diploma Journalistiek aan de KU Leuven op zak, is Sam volledig klaar om aan de slag te gaan.

Sam wie?

Met een neus voor organisatie, een goede pen en een hoop communicatieve vaardigheden, beantwoordt Sam aan hét profiel van een dynamische teamspeler.

Hij wil de interactie met de omgeving als inspiratiebron gebruiken. Zo wil hij de meningen van anderen aftoetsen, feedback en kritiek aanwenden als stimulans, andere visies gebruiken om de zijne beter te kunnen vormen, maar net zelfstandig genoeg zijn om zijn eigen creativiteit de vrije loop te laten.

Al vanaf het middelbaar was hij geïnteresseerd in taal en tekst, en dankzij de scouts kan hij zich niet alleen op sociaal vlak volledig ontplooien, maar is hij ook veel en creatief met kinderen bezig. Daarnaast heeft Sam ook een levendige passie voor reizen en politiek.  Dit verklaart meteen dan ook waarom hij de buitenlandse politiek net dat tikkeltje nauwkeuriger opvolgt. Deze verschillende onderwerpen die hem interesseren, inspireren en intrigeren zorgen voor een ruim draagveld en een hoop ideeën,  die hij tijdens zijn opleiding Journalistiek volledig verder heeft kunnen ontwikkelen.

“Hij maakt er een kunst van om de perfecte balans te vinden tussen meningen van anderen af te toetsen, en toch zelfstandig genoeg te zijn om zijn eigen creativiteit de vrije loop te laten.”

Sam wat?

Zijn passie voor reizen en communicatief talent heeft hij kunnen gebruiken toen hij werkte voor de reissite www.Grande.be, waar hij onder andere de e-mailcampagnes en de reportages verzorgde. Daarnaast heeft Sam zijn journalistieke skills nog extra kunnen verfijnen bij het bedrijf Smooth Communication, waar hij niet enkel telefonische interviews afnam en verwerkte maar zich ook bezighield met copywriting.

En verder?

In de toekomst zou Sam zich graag verder ontwikkelen in deze stiel. Luidop dagdromen doet hij voornamelijk van content marketing en copywriting. Graag zou hij zijn diploma journalistiek toepassen in de marketing, bijvoorbeeld in een communicatiebedrijf. Maar vooral wil hij een beroep uitoefenen waar hij steeds zijn vlotte en sociale zelf kan blijven, zijn talenten en passies verder kan ontwikkelen en zowel kan bijleren als groeien.

de.clerck.sam@hotmail.com en 0477/86.41.08

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK